Kari Rindahl Endresen

Når alt er nord

Kari Rindahl Endresen har i mange år gledet nordlendingene med sine friske bilder. Hun har hatt en rekke utstillinger i nord, og er en meget etterspurt kunstner.Nå viser Galleri Arctandria Tromsøkunstnerens bilder for et stort og mangfoldig Oslo-publikum.

Kari Rindahl Endresen har valgt akvarellen som sitt medium. Hun satser på en av de vanskeligste grener av maleriet, men har med stor selvfølgelighet funnet sin plass innenfor akvarellens kompliserte disiplin.

Hun velger sin landsdels landskap som motivkrets. Et uutømmelig tema.

Kari Rindahl Endresen synes å være på evig jakt etter stadig mer kunnskap om akvarellens muligheter, og har skaffet seg et innblikk og en erfaring som er betydelig.

Hennes palett er frisk og dristig. Formalt er hun djerv som uttrykket i selve det nordnorske landskap. – Vilt og vakkert, men vanskelig å male, slik Chr. Krohg uttrykte det da han i sine modne år fikk oppleve Nord-Norge for første gang.

Kari Rindahl Endresen er hjemme i dette landskapet. Hun kjenner fjellenes viltre karakter, himmelens stadige skiftninger, husenes sjel, og hun fornemmer fiskeværets stimulerende aktivitet. Hun maler et landskap som lever.

Svolvær, august 2010

Dagfinn Bakke