JANICKE EBBING / steingods og tablåer / 17. november – 9. desember 2018

Janicke Ebbing er født i 1957 og har en rikholdig kunstnerisk karrière bak seg etter at hun avsluttet sine studier i kostymedesign i Oslo og Dublin.

Hun viser nå nye arbeider i Galleri Arctandria. Etter mange år hvor hun hovedsakelig har jobbet med figurer i steingods har hun nå også gått tilbake til det hun tidligere har fokusert på; tablåer i tekstil og keramikk. Hun viste i en årrekke små og store sceniske «titteskap» med motiver fra bl.a Shakespeare og Molière på utstillinger både i inn- og utland. Regjeringen Bondevik valgte et av hennes store tablåer som dåpsgave til prinsesse Ingrid Alexandra i 2002.

De tekstilarbeidene hun nå presenterer for sitt publikum ble påbegynt under et langvarig studieopphold i Firenze og gjort ferdig her hjemme. Kvinnene vi møter har Janicke Ebbing selv «møtt» i museer og gallerier i renessanse-byen. Stoffer og effekter er til dels sammensatt av funn på antikkmarkeder fra Roma og nordover i Italia.

Etterhvert ble hennes kunstneriske verden mer og mer fylt av dyr. De er gitt liv i steingods, keramikk og raku, og på tross av sitt statiske opphav når de oss med blikk, uttrykk, varme og humor. Store og små figurer. Bukk, elg, løver, neshorn, hunder, hvalross og antiloper betrakter oss samtidig som vi betrakter dem. De har personlighet og blikk. «Fisk blir nok aldri noe jeg kommer til å bruke tid på, de har hverken blikk eller humor» sier Janicke Ebbing.

Kunstnerens prosess er svært tidkrevende og i det ligger noe av hennes kunstneriske uttrykk. Å arbeide så grundig i et såpass tungt materiale uten å miste spontanitet og letthet er utfordrende. Tid er i dag mangelvare og hennes egne krav til håndverket gjør at hvert eneste arbeid er unikt.

Janicke Ebbing er kjøpt inn av en rekke offentlige, private og næringslivsaktører i inn- og utland.

Utstillingen åpner lørdag 17. november kl. 12.
Kunstneren er selv tilstede.
Vi serverer en enkel forfriskning.
Ta gjerne med deg noen.

Velkommen!

Ønsker du en forhåndsvisning? Ta kontakt på tlf 934 37 720


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *