Nina Nesje / Skulptur / Utstillingen forlenget til 30. oktober

”Det har gjennom alle år vært helt nødvendig for meg å holde fast på og utvikle min egenart. Noe annet er ikke mulig; det er dette jeg brenner for – det er dette som er meg.
Skulpturene utgjør en balanse i livet mitt, min kunstneriske virksomhet er livsviktig for meg; skillet mellom det å lage skulptur og det å leve er vanskelig å definere.”
Nina Nesje

For billedhugger Nina Nesje fra Nøtterøy er det å skape og å leve to sider av samme sak, og kjærligheten til livet, leken og de mellommenneskelige relasjoner er åpenbar i hennes arbeider. Hun eier en helt egenartet skaperlyst og glød, noe som gjenspeiles i de ferdige figurene, som alle har sin egen personlighet og utstråling.

I det offentlige rom er de mest kjente arbeidene hennes ”Sjømannshustruen” på Verdens Ende, Fred Anton Maier i Tønsberg, Bjørn Wirkola i Alta, Jahn Teigen i Tønsberg og ”Kupper’n” ved Bislet Stadion i Oslo.
Hennes arbeider er også å finne på hoteller, skoler, sykehus og ulike institusjoner over store deler av landet. Nesje er medlem av Norsk billedhoggerforening og NBK

Uttrykket er figurativt og naturalistisk. Hun arbeider gjerne i leire og støper i bronse, hugger i marmor og jobber også i betong og gips. Hun har også sitt eget verksted på Nøtterøy.
I tillegg til mange større utsmykningsoppdrag og innkjøp kan hun vise til en lang rekke utstillinger både ute og hjemme. Her i Galleri Arctandria stilte hun ut for første gang i 2012.
Det ble et svært hyggelig møte mellom en dyktig billedhugger og et begeistret publikum.
Det er med stor glede vi nå ønsker velkommen til hennes tredje utstilling her.

Utstillingen åpner lørdag 1. oktober kl. 12.
Kunstneren er selv tilstede.
Vi serverer en enkel forfriskning.
Ta gjerne med deg noen.

Velkommen!

nina-nesje-ii

nina-nesje-iv

nina-nesje-i

nina-nesje-vi


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *